U petak 30. novembra 2018. godine otvoren je Trening centar Šabac za edukaciju nezaposlenih u profesionalnim i radnim veštinama na Letnjikovcu u prisustvu ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija i Belgije Konrada Adama, predstavnika Grada Šapca, NALED-a i predstavnika partnera na projektu SEED Step II. Otvaranju je prisustvovao i direktor CSU Šabac Branko Filipović.

Projekat „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“ finansiraju Austrijska razvojna agencija i organizacija Volkshilfe Solidaritet iz Beča, a ideja za otvaranje Trening centra potekla je od Lokalnog partnerstva za zapošljavanje koje čine Privredni savet i Savet za zapošljavanje, koji su danas održali sednicu u povodu otvaranja Trening centra.

U Trening centar u Šapcu iz projekta SEED Step II uloženo je 42 hiljade evra, a u opremanju je učestvovala i italijanska kompanija “Pasubio”, koja od prošle godine radi u Šapcu. U ovom centru postoje „one stop shop“ za zapošljavanje mladih; radionica za edukaciju za rad na CNC mašinama i radionica za šivenje i obradu kože.

Obuke u ovim oblastima odvijaće se preko Centra za stručno usavršavanje kojem je grad poverio rukovođenje Trening centrom.