Dana 01.09.2022.godine raspisuje se Javni Poziv svim zaposlenim i nezaposlenim licima za obuke:

– Obuka za elektrolučno i elektrootporno zavarivanje,

– Obuka za viljuškar

Obuke će se sprovesti u Trening centru Šabac, tokom meseca Novembra i Decembra 2022 godine, za grupe po 10 polaznika najviše.

Polaznicima koji obuku završe Centar za stručno usavršavanje kao nosilac statuta javnog priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih za izvodjenje programa izadaće potvrdu o savladanom programu.

Pravo na prijavu imaju sva nezaposlena lica sa završenom najmanje osnovnim obrazovanjem sa područja grada Šapca ili Mačvanskog okruga.

Prijave se podnose u Centru za stručno usavršavnje – Trening Centar Šabac, Nikole Tesle 1/a 15000 Šabac. Za prijavu na obuku od dokumentacije potrebno je priložiti kopiju diplome stečenog obrazovanja i očitanu ličnu kartu.

Obuke su za polaznike besplatne i finasiraju se iz projekta „3E“ “ Together in Education for Employability and Employment“ (Zajedno u obrazovanju za zapošljivost i zapošljavanje) koji se realizuje u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020.

Ugovor za projekat „3E“ je potpisan sa Ministarstvom finansija Republike Srbije – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.