U okviru projekta AGE+, 26.-27.12.2023. u Trening centru Šabac, Tara International Consulting doo iz Novog Sada organizovala je obuku pod nazivom: „Prevencija nasilja nad starijim osoboma“ koju realizuju Svetlana Živanić i Nada Šarac iz Republičkog Zavoda za socijalnu zaštitu.

Obuka je akreditovana od strane Republičkog Zavoda za socijalnu zaštitu i namenjena je zaposlenima u Centrima za socijalni rad, domovima zdravlja, zaposlenima u Medicinskoj školi, ostalim institucijama ili ne vladinim organizacijama kao i njihovim volonterima koje se bave uslugama pomoći osobama starije životne dobi, koje su na neki način spremne da osnovne informacije iz navedene teme kasnije prezentuju i svojim kolegama na poslu ili svojoj okolini.

Centralna tema prvog dana obuke vezana je za stereotipe i predrasude prema starijim licima koji su osnova za njihovu diskriminaciju i nasilje prema starijim osobama.

Učesnici obuke su razmenjivali svoja iskustva na ovu temu i davali predloge na koji bi način predrasude i stereotipi mogli da se prevaziđu.

Obuka se nastavlja sutra u prostorijama Trening centra Šabac