U okviru projekta SEED Step III danas počinje seminar za preduzetnike u proizvodnji jestivih pečuraka po principima „plave ekonomije“. Seminar je organizovan u okviru Centra za kompetenciju u hortikulturi koji deluje u Trening centru Šabac, a sprovode ga stručnjaci iz grada Šapca u saradnji sa Ivankom Milenković, dipl. ing. biologije, dobitnicom evropskog priznanja za inovativnu preduzetnicu iz firme “EKO FUNGI” koja je renomirani proizvođač gljiva na teritoriji Republike Srbije.
Seminar je namenjen nezaposlenim osobama iz Grada Šapca. Njima su se ovom prilokom pridružili zainteresovane osobe iz Vladičinog Hana i Kule.
Seminar se finansira iz sredstava Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Šapca i iz sredstava SEED Step 3 projekta.
Trening centar Šabac nastao je kroz projekat „SEED STEP II“ – Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja, koje je finansirala Austrijska razvojna agencija, a realizovan je sa organizacijom Volkshilfe Solidarität i Tara International Consulting doo Novi Sad, a nastao je u saradnji sa gradom Šabac i osnovanim partnerstvom za zapošljavanje grada Šapca kao i Centrom za stručno usavršavanje. Trenutno je u realizaciji projekat SEED Step III u okviru koga se odvijaju treninzi za nezaposlene osobe po ranije akreditovanim programima.