Ambasador Japana, nj.e. Takahiko Katsumata posetio je juče Centar za stručno usavršavanje Šabac i Trening centar Šabac. Istovremeno u CSU Šabac otvorena je manifestacija „Dani japanske kulture“. Dani Japanske kulture ove godine se organizuju u Šapcu povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana i 40 godina bratimljenja grada Šapca i grada Fudzimija.

Manifestacija je započeta tradicionalnim Japanskim pesmama u izvodjenju učenika OŠ „Vuk Karadžić“ i Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i njihove profesorke muzičkog Snežane Šalai Tibor. Za početak prisutne je pozdravio direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, Branko Filipović. Zatim su prisutne pozdravili Nebojša Janković, predsednik kluba Šabac-Fudžimi i Nikoleta Čavić, direktorka ljudskih resursa kompanije Jazaki-Srbija. Nakon toga prisutnima se obratio gradonačelnik grada Šapca, dr Aleksandar Pajić. I za kraj prisutne goste je pozdravio ambasador Japana, nj.e. Takahiko Katsumata.

Nakon obraćanja,naši počasni gosti obišli su Naučni park, otvorili ulicu prijateljstva Šabac-Fudžimi i u ulici posadili tri japanske trešnje. Obilazak je nastavljen u Trening centru Šabac, gde je održana likovna radionica na temu japanske kulture i tradicije.