U Trening centru Šabac danas je održan drugi „Think Camp“ – regionalni skup na kome se govorilo o obrazovanju, profesionalnoj orijentaciji i uspešnim merama koje doprinose zapošljavanju.

Govornici su bili prof. dr Ivan Anić iz Instituta za moderno obrazovanje, Beograd; g. Christoph Pichler iz Talent Centra Grac (Austrija); gđa Radomirka Žiža iz Nacionalne službe za zapošljavanje, Apatin; gđa Aleksandra Brkić iz organizacije Help; gđa Jana Hudecova Zabunov iz Akademije ženskog preduzetništva; i g. Aleksandar Stojilković iz Tehničke škole u Vladičinom Hanu.

Na skupu, održanom u okviru SEED Step III programa, učestvovali su predstavnici organizacija i ustanova koje se bave obrazovanjem i podsticanjem zapošljavanja iz više gradova i opština regiona, kao i iz Austrije.

SEED Step III regionalni program realizuju Volkshilfe Solidarität sa regionalnim partnerom TARA IC i lokalnim partnerima Syri i Vizionit i Novosadski humanitarni centar. Program finansiraju Austrijska razvojna agencija (ADA) i Volkshilfe Solidarität.